Uke 25, 2020

  • Urtene i kassene. Delvis er det veldig mye og det kan høstes rikelig (oregano, estragon, gressløk, peppermynte, sitronmelisse). Her kan det lønne seg å tørke, fryse eller lage urtesalt for eksempel. Urtene er ikke markert med fargekode, her er det bare å høste. 
  • Basilikum i drivhuset – ikke i store mengder og bare høst toppene ikke hele stilker.
  • Vårhvitløk og de forskjellige løksortene (pipeløk og luftløk – brukes som gressløk, kan også stekes, men la blomsterstilkene stå) i kassen. Ikke høst ramsløk.
  • Asiasalat (Namenia – En mild asiasalat. Veldig godt i salat og på brød. Kan også kokes eller brukes i wok), ruccola og spinat i salatkassen. Alt står sammen i en kasse og kan høstes rikelig da det holder på å gå i blomst.

|

  • Hodesalat (hjertesalat) i drivhuset (1 per andel til det er tomt), men det bør ikke ventes for lenge med å høste sin.
  • Pak choy i salatkassen.
  • Chili de padron i drivhuset. De høstes relativt liten og umoden. Det er en relativ vanlig sort i Spania, der den serveres grillet eller stekt i olje med noe salt på. Styrken varierer fra frukt til frukt, fra mild til middelsterk. Derfor kalles den også for «Russisk roulett chili».
  • Rabarbra ved siden av kassene
  • Asparges, bare fram til søndag 21.6.

Følg med på merkingen for det endres fort. Andre grønnsaker som kan høstes snart blir reddik (i salatkassen) og plukksalat (både i salatkassen og i felt 1).