● Begynner å komme forskjellige urter i kassene – men må fortsatt høstes litt sparsom
● Løpstikke ved drivhuset. Høst så mye du vil.
● Pipeløk i kassene – høst enkeltblad, ~5 per andel. Kan brukes som vårløk. La blomstene stå.
● Ramsløk ved drivhuset og låven – høst enkelte blad (maks 10 per andel) og pass på at hver plante står igjen med minst (!) to blad. Bare høst i midterste delen ved låven, der de står veldig tett.
● Basilikum i drivhuset – høst toppene av en stilk slik at den klarer å lage nye skudd
● Hjertesalat, ruccola og spinat i drivhuset – noen rester igjen. Høst så mye du vil. Alt skal ut.
● Ruccola, asiasalat og spinat i salatkasse – klipp av med en saks
● Plukksalat i salatkasse: Skjær av alt 3-4 cm over jorda. Den vil da vokse opp på nytt. Foreløpig ikke mye, så høst bare litt.
● Reddik i kasse – vri ut, bare noen veldig få akkurat nå, en per andel
● Nepe i kasse – vri ut, spesielt de hvite har blitt større, to per andel
● Pak choy på østsida av drivhuset – høst hele planten ved å klippe av rett ovenfor roten. Noen begynner å blomstre istedenfor å bli større. Alle som går i blomst kan høstes. Resten få vokse litt mer.
● Rabarbra ved siden av salatkassene – ~5 stilker per andel, vri av enkelte blad ved nedre stilkfeste, gjerne legg bladene igjen i kassen som jorddekke
● Asparges – Det blir ikke mange per andel, men noen smakebit i alle fall. Bør høstes når de er kortere enn 20 cm. Når de blir større blir de veldig trevlete. Kuttes rett over jorda. La de som har blitt for stor bare stå. Det blir nye skudd å høste daglig de neste ukene. Her avhenger mengden av hvor mange skudd det er.