● Det begynner å komme forskjellige urter i kassene – men må fortsatt høstes litt sparsom. Det som kan høstes mer av er markert med grønn prikk.
● Løpstikke ved drivhuset. Høst så mye du vil.
● Pipeløk i kassene – høst enkelte blad, ~5 per andel. Kan brukes som vårløk. La blomstene stå.
● Ramsløk ved drivhuset og låven – høst enkelte blad (maks 20 per andel) og pass på at hver plante står igjen med minst (!) to blad. Bare høst i midterste delen ved låven, der de står veldig tett.
● Basilikum i drivhuset – høst toppene av stilkene slik at den klarer å lage nye skudd
● Tapaschili «Pimientos del padron» i drivhuset: Høstes fortløpende relativt liten og umoden. Det er de større plantene som står på høyre halvdelen i bedet med chili. Padron er en relativ vanlig sort i Spania, der den serveres grillet eller stekt i olje med noe salt på. Styrken varierer fra frukt til frukt, fra mild til middelsterk. 5 per andel.
● Ruccola og asiasalat i salatkasse – klipp av med en saks. Høst så mye du vil da de begynner å få blomster.
● Plukksalat i salatkasse: Skjær av alt 3-4 cm over jorda. Den vil da vokse opp på nytt. ~20cm av raden per andel.
● Nepe i kasse – vri ut, spesielt de hvite har blitt større. 4 per andel.
● Pak choy på østsida av drivhuset – høst hele planten ved å klippe av rett ovenfor roten. De fleste begynner å blomstre istedenfor å bli større. Høst så mye du vil.
● Rabarbra ved siden av salatkassene – ~5 stilker per andel, vri av enkelte blad ved nedre stilkfeste, gjerne legg bladene igjen i kassen som jorddekke