Img 8145

Uke 29, 2024

Kassene

  • Forskjellige urter 
  • Vårløk: Bare en liten del som er moden, største delen er fortsatt for små. Ta tak nederst og dra opp hele løken. Foreløpig en klynge per andel.
  • Vårhvitløk: høst enkelte løk ved å vri de ut. Til fersk bruk, ikke til lagring.
  • Plukksalat: Skjær av alt 3-4 cm over jorda. Kan høstes rikelig. Det finnes mer plukksalat ute i åkeren.
  • Knutekål: Høst så mye du har bruk for.
  • Reddikk: Høst så mye du vil.
  • Nepe: Høst så mye du vil. De er ekstra store på østsida av drivhuset. Vri ut forsiktig.
  • Sukkererter: På sørsida av drivhuset. En håndfull per andel per uke.
  • Spiselige blomster: På sørsida av drivhuset (ringblomst, kornblomst, blomkarse, agurkurt, kronkrage) og kortsida mot kassene (anisysop). Fint til å pynte opp kaker eller tørke og ha i te sammen med mynte og sitronmelisse for eksempel. Høst så mye du vil
  • Jordbær: Små månedsjordbær i en kasse. Bare enkeltbær.
  • Bær: Bringebær og honningbær er moden. Solbær og rips begynner å bli moden. Plukk så mye du har bruk for. Spesielt modne bringebær da de fort vil bli dårlige.

Drivhus

  • Tomat: De første tomatene begynner å skifte farge. Vi har hovedsakelig røde tomater, bortsett fra to gule sorter. Tomatene kan høstes så snart de har fått riktig farge.
  • Basilikum: Høst toppene, ikke hele stilker, slik at den kan vokse videre.
  • Tapaschili «Pimientos del padron» i drivhuset: Høstes fortløpende relativt liten og umoden. Det er de større plantene som står på høyre halvdelen i bedet med chili. Padron er en relativ vanlig sort i Spania, der den serveres grillet eller stekt i olje med noe salt på. Styrken varierer fra frukt til frukt, fra mild til middelsterk. 5 per andel. I redskapsboden vil det av og til også stå noen ekstra der det bare er å ta så mye man vil.
  • Chili: Høstes når den skifter fargen til rødt, oransje eller gul. Vi har ingen lilla paprika eller chili i moden tilstand. Ved modning endrer fruktfargen seg fra fiolett til gul og rød og høstes først når de er røde.

Felt 1

  • Nepe: Høst så mye du har bruk for. Vri ut forsiktig.
  • Knutekål: Velg ut de største og vri ut forsiktig. Foreløpig en per andel per uke fra åkeren. Høst først fra kassen.

Felt 2

  • Purreløk: Ta tak nederst og vri ut hele løken. Høst de største. 7-8 purreløk per andel over hele sesongen.

Felt 4

  • Grønnkål: Høst de nederste bladene, ta fra forskjellige planter og ikke alt fra en. Ikke knip av toppen, da stopper veksten. Høst så mye du har bruk for.