Potetåkerne
- Der det er satt opp skilt. Vipp opp med greip. Pass på at du får med alle. Følg raden.
- Asterix og Mandel bak Smia
- Solist bak Dype Røtter sin åker, mot komposthaugen
Kassene
- Urter: Urtene er ikke markert med fargekode, her er det bare å høste.
- Forskjellige løksorter (pipeløk og luftløk – høst enkeltblad, brukes som gressløk, kan også stekes, men la blomsterstilkene stå). Ikke høst ramsløk.
- Hodesalat: Høst så mye du vil da de holder på å gå i stokk. De nye er ikke høsteklar.
- Mangold: Høst enkelte blader. Kutt av blomsterstilkene, da vil det komme nye blad.
- Reddik: Dra opp hele planten etter stilken.
Drivhus
- Paprika, chili, tomat og agurk i drivhuset: Se eget infoark på oppslagstavla.
- Basilikum i drivhuset: Høst toppene, ikke hele stilker.
Hvitløk
- Hver andel kan ta omtrent 20 knoller av forskjellige størrelser. Hvitløken bør tørke på en solrik, varm, tør og luftig plass i omtrent 2 uker. Deretter kan riset på hvitløken klippes av og fjernes. Ellers så kan du også prøve deg på en hvitløkflette? Her finner du en veileder til dette: https://www.youtube.com/watch?v=E5VGmwUt4C8
- Hvitløken lagres tørt og kjølig, men bør ikke lagres i kjøleskap. Er lagringsforholdene gode nok kan hvitløken lagres fram til neste vår.
Felt 1
- Plukksalat: Miks av forskjellige sorter. Salaten må høstes regelmessig ved å skjære av alt 3-4 cm over jorda. Det vil da komme opp nye, friske salatblad.
Felt 2
- Fennikel: Kutt av rett nedenfor knollen. Flere knoller (~4) per andel.
- Stilkselleri: Høst enkelte blad, ta fra forskjellige planter og ikke alt fra en.
- Bete (hovedsakelig røbete): Vri forsiktig ut de største.
- Vårløk. Ta tak nederst og dra opp hele løken.
Felt 3
- Grønnkål og palmekål: Høst de nederste bladene, ta fra forskjellige planter og ikke alt fra en. Ikke knip av toppen, da stopper veksten.
- Bete (rød-, gul- og polkabete): Vri forsiktig ut de største.
Felt 4
- Sommerkål: Kutt av rett nedenfor hodet. Det er bare 30-35 hoder, slik at det ikke er en per andel. Spisskål blir snart moden og er ganske sammenlignbart med sommerkål. For begge sortene til sammen blir det 1-2 hoder per andel.
Felt 5
- Purreløk: Ta tak nederst og dra opp hele løken.
- Knutekål: Kutt av rett nedenfor knollen. Flere knoller (~8) per andel. Det er mange store knoller som begynner å bli trevlete. Så her kan det høstes mer.
- Nepe: Første delen av bedet som ble sådd først. Andre delen kan “tynnehøstes”. Dra opp hele planten etter stilken. Vri forsiktig ut de største der de står tett.
- Buskbønner: Høst de største belgene. Det må letes litt mellom bladene for å finne dem. Foreløpig en håndfull per andel.
- Sukkererter: På begge sidene av innerste nettet. Lete nederst på planten, der finnes en del store. Knip av.
Felt 6
- Purreløk: Ta tak nederst og dra opp hele løken.
- Kepaløk (gul og rød): Vri forsiktig ut de største, slik at de andre i klyngen blir stående.
Felt 7
- Bete (rød-, gul- og polkabete): Vri forsiktig ut de største.
- Squash: Hovedsakelig grønne, men gule er på vei. Høstes ved en lengde av ~20 cm. Foreløpig en per andel, til de fleste har fått en.
Følg med på merkingen for det endres fort.