Potet
● All potet har bli ta opp, men det kom en del flere potet opp eer at Lars har kjørt over for å bekjempe kveke. Bare å plukke, de bør ikke ligge for lenge i lyset. All potet er sa inn på et lagerrom der det kan stå over vinteren. Info om lgang kommer senere. En del småpoteter har bli sortert ut og står i grønnkasser i redskapsboden.
● Bondebønner: Alt er høstet, men det står en del igjen i grønnkasser foran drivhuset. Kom og hent så snart som mulig.
Kassene
● Urter: Urtene er ikke markert med fargekode, her er det bare å høste.
● Forskjellige løksorter (pipeløk og luløk – høst enkeltblad, brukes som gressløk, kan også stekes, men la blomsterslkene stå).
● Asiasalat Namenia: Ku av blader.
● Mangold: Høst enkelte blader. Ku av blomsterslkene, da vil det komme nye blad.
Drivhus
● Paprika, chili, og tomat: Tomat kan høstes og ettermodnes inne, paprika og chili kan spises umoden .
Felt 1
● Gulrot: Bruk greip (!) eller spade hvis gulrøene sier for fast i jorda, og grav ut gulroten hvis du bare fikk opp gresset. Ikke høst l lagring ennå.
● Plukksalat: Miks av forskjellige sorter.
Felt 2
● Fennikel: Høst så mye du vil. Fennikel kan forvelles og fryses!
● Slkselleri: Høst de største bladene – ta fra forskjellige planter og ikke alt fra en, slik at de bladene som fortsa er små kan få vokse seg ennå større!
● Knollselleri: Ikke veldig store og ikke mange, men kan høstes nå og før frosten kommer.
● Persillerot: Noen begynner å få god størrelse, så vi kan begynne å høste (ta de største).
● Pasnakk: Ta de største. Bruk greip eller spade hvis pasnakken sier for fast i jorda, og grav ut hele roten hvis du bare fikk opp gresset. Ikke høst l lagring ennå.
● Bete (hovedsakelig rødbete): Alt kan høstes.
● Vårløk: Ta tak nederst og dra opp hele løken.
● Purreløk: Ta tak nederst og dra opp hele løken.
● Salatløk: Høste de største. Bare få igjen.
Felt 3
● Grønnkål og palmekål: Høst de nederste bladene, ta fra forskjellige planter og ikke alt fra en. Ikke knip av toppen, da stopper veksten.
● Rosenkål: Vri av de største knoppene, stort se de nederste.
● Brokkoli: Veldig mye små brokkoli, men også mange større samt at noen nye store hoder begynner å bli moden Høst så mange dere vil, det tar kort d fra skuddene er utviklet l de blomstrer. Dersom det er skudd som blomstrer kan de gjerne ernes for å smulere planten l å lage flere skudd.
● Bete (rød-, gul- og polkabete): Vri forsikg ut de største. Det står noen veldig store beter ved siden av rosenkålen. Alt kan høstes.
Felt 4
● Sommerkål og spisskål: En del småhoder igjen. Ku av re nedenfor hodet. ● Savøykål: Bør høstes mere! Ku av re nedenfor hodet.
● Høstkål: Ku av re nedenfor hodet.
● Vinterkål: Ku av re nedenfor hodet. 1 hode per andel. Kan lagres ganske lenge. Vinterkål tåler å stå en stund l og kan også lagres lenge. Høst derfor fortrinnsvis høstkål nå, selv hvis du har høstet di andel.
● Fennikel: Noe fennikel står bak mais-plantene – bør høstes så fort som mulig! Felt 5
● Purreløk: Ta tak nederst og dra opp hele løken. Høst fortrinnsvis de få som står igjen i felt 6.
● Kålrot: Dra opp hele planten eer slken. 9-10 stykk per andel. ● Nepe: Dra opp hele planten eer slken. Vri forsikg ut de største der de står te.
● Sukkererter: Det har kommet en del nye i siste ukas varme. På begge sidene av innerste neet. Knip av.
Felt 6
● Purreløk: Ta tak nederst og dra opp hele løken.
Felt 7
● Bete (rød-, gul- og polkabete): Vri forsikg ut de største. En god del har bli høstet og ble lagt i grønnkasser foran drivhuset. Kom og hent så snart som mulig.