Dsc 1114

Uke 25, 2022

Vi kommer i gang med høsting nå. Det meste i lista kan høstes mer av.

● Forskjellige urter i kassene – delvis ganske mye (gressløk, estragon, oregano). Perfekt tidspunkt å tenke på lagring til vinter: tørke, fryse, lage urtesalt, urtesmør, …. og sikkert mye mer.
Pipeløk i kassene – høst enkeltblad
Vårhvitløk i kassene – vri ut hele planten med løken, kan høstes rikelig. Se tips for bruk i grønnsaksbiblioteket: https://reppeandelslandbruk.no/2020/10/varhvitlok/
Reddik i kassen – høst en bunt per uke
Spinat, ruccola, plukksalat, feltsalat og asiasalat i  i salatkassen – spesielt spinat, ruccola og asiasalat kan høstes rikelig da de begynner å gå i blomst
Løpstikke ved drivhuset
Pak choy i drivhuset – høst hele planten ved å klippe av ovenfor roten. De begynner å blomstre. Høst så mye du vil, selv om du har høstet en før. Alle plantene bør høstes så fort som mulig.
Hjertesalat i drivhus – høst hele planten ved å klippe av ovenfor roten. Høst så mye du vil, selv om du har høstet en før. Alle plantene bør høstes så fort som mulig.
Basilikum i drivhuset – ikke i store mengder og bare høst toppene ikke hele stilker
Rabarbra ved siden av salatkassene. Høst litt sparsom her slik at det står noen blader igjen.
Asparges – Det blir ikke mange per andel, men noen smakebit i alle fall. Bør høstes når de er kortere enn 20 cm. Når de blir større blir de veldig trevlete. Kuttes rett over jorda. La de som har blitt for stor bare stå. Det blir nye skudd å høste daglig de neste ukene.
Tapaschili «Pimientos del padron»: De første kan høstes. Høstes fortløpende. Det er chili plantene som står lengst mot øst, altså mot Dype Røtter sin åker. De høstes relativt liten og umoden, derfor ble denne sorten valgt. Det er en relativ vanlig sort i Spania, der den serveres grillet eller stekt i olje med noe salt på. Styrken varierer fra frukt til frukt, fra mild til middelsterk.