Nå kan alt i åkeren høstes. En del har blitt høstet inn og finnes nå på potetlager (alt fra drivhuset, bønner, gresskar, beter og en del gulrot. Alt bør hentes så snart som mulig.
Gresskar: 1 stor eller mellomstor gresskar for de fleste andeler. Førstemann til mølla her. De små gresskarene blir fordelt på resterende andeler (eller de som heller ønsker små), 3 stykk per andel. All gresskar bør hentes så snart som mulig, men senest i løpet av neste uke.
Potet er tatt opp og kan hentes på lageret. Vi har 3 sorter: Rutt, Mandel og Folva. Hent foreløpig bare det du bruker per uke og ikke til lagring. Den må bare sorteres i andelen for oss og Dype Røtter først.
Vi har et overskudd av hvitløk som vi ikke trenger for å sette i jorda. Det er alt delt opp i fedd. Her kan hver andel ta 10 fedd.
Felt 1
- Nepe: Høst så mye du har bruk for. Vri ut forsiktig eller kutt av rett ovenfor jorda.
- Knutekål: Høst så mye du har bruk for. Kutt av rett ovenfor jorda.
- Kålrot: 17 per andel fordelt over hele sesongen. Kutt av rett ovenfor jorda. Gjerne ta med hjem til lagring hvis du har mulighet for det.
- Bønner: Alt av bønner er høstet inn og kan hentes på potetlager.
- Sukkererter: Noen igjen. Høst så mye du vil.
Felt 2
- Alle beter er høstet og kan hentes på potetlager.
- Purreløk: Ta tak nederst og vri ut hele løken. Høst så mye du vil. Kan også fryses rå. Bare vask og kutt opp biter. så kan den brukes rett i supper på vinteren.
- Salatløk: Vri ut de største løkene. Høst så mye du vil.
- Snittblomster: Klipp av blomster slik at planten kan vokse videre og produsere flere blomster. Solsikkene kan også plukkes.
Felt 3
- Gulrot: Kan høstes fra alle bed nå. Høst så mye du vil. Bruk greip eller spade hvis gulrøttene sitter for fast i jorda. Og grav ut gulroten hvis du bare fikk opp gresset. Et tips er også å dytte gulroten først ned i jorda før man trekker den opp. Det er noen bed med «høstgulrot» (de 4 bakre bedene). De egner seg til lagring. 2 bed med sorten Napoli har blitt høstet for å få plass til hvitløk. Kan hentes fra lageret. Best å bruke fra lager først, da de holder seg lengre i åkeren. Ta så mye du har bruk for.
- Snittblomster: Klipp av blomster slik at planten kan vokse videre og produsere flere blomster.
- Stilkselleri: Klipp av enten enkeltblad aller hele planter. Høst så mye du vil. Kan også fryses rå. Bare vask og kutt opp biter. så kan den brukes rett i supper/gryter på vinteren.
Felt 4
- Grønnkål og palmekål: Høst de nederste bladene, ta fra forskjellige planter og ikke alt fra en. Ikke knip av toppen, da stopper veksten. Høst så mye du har bruk for.
- Brokkoli: Man kan fortsatt finne noen brokkoliskudd. Høst så mye du vil.
- Forskjellig hodekål (savøykål, høstkål, rød og grønn spisskål, vinterkål, rødkål): 1 hode per sort for de fleste. Man kan ta 2 høstkål hvis man ikke ønsker savøykål.
- Rosenkål: Høst fortløpende nedenfra, for bedre utvikling av flere roser. Det blir ~2 hele stilker med «roser» per andel.
Kassene
Her er det bare å høste så mye man vil av det som er igjen (urter, salat, asiasalat, ruccola, reddik, vårløk, mangold, knutekål, feldsalat).
- Dill og koriander: Noen frø som kan høstes her.
- Spiselige blomster: På sørsida av drivhuset (ringblomst, kornblomst, blomkarse, agurkurt, kronkrage) og kortsida mot kassene (anisysop). Fint til å pynte opp kaker eller tørke og ha i te sammen med mynte og sitronmelisse for eksempel.
- Knutekål: På østsida av drivhuset. Høst så mye du vil.
Drivhus
Drivhuset er tømt. Resterende tomat og chili er nå på potetlager. Tomatene kan tas med hjem og ettermodnes på kjøkkenbenken eller i en pappeske. Vi har veldig mye umoden chili. Kan brukes lik moden chili. Ta med så mye du vil.