Squash

Squash

Squash kan være mye rart! Ofte brukes navnet sommer-squash om de typene som ikke kan lagres, og vinter-squash for lagrings-typene, men vintersquashen kalles også gresskar. Det er nå veldig mye sommer-squash klare for høsting. Noen som har vokst seg veldig store. De bør høstes ofte, da vokser det flere nye igjen.

Vi har 3 typer squash – grønne (Zuboda) og gule squash som ser ut som store agurker. Disse bør høstes når de har en lengde på 15-20 cm. Vi har også en squash-type som kalles Pattison, og disse squashene har en veldig morsom form: runde, litt flat-trykte med bølgende kant. De høstes på en diameter av ~15 cm.

Squash kan spises hele, men hvis skallet er blitt kraftig kan det være lurt å skrelle de først og ta ut frøene. Kan brukes rå, eller ovnsbakte, stekt eller grillet. På større squash kan man ta ut den innerste delen med frøene, fylle med kjøttdeig, fetaost eller annet og gratinere hele i ovn. Det blir kjempegodt!

Squash kan til og med brukes i kake: https://trinesmatblogg.no/recipe/squashkake-med-ostekrem/

Se også mange tips til bruk her: https://detgronneskafferi.com/2017/08/06/squash-i-forkledning/

Squash
Squash